SAT Matematik Sınavında Dikkat Hatalarından Nasıl Kaçınılır?

SAT matematik bölümü birçok öğrenci için sinir bozucu olabilir. Sonuç olarak, SAT matematiğinde aptalca hatalar yapma eğilimindedirler ve bu da arzu edilenden daha düşük SAT matematik puanlarına yol açar. Ancak bu hataları tanımlamayı öğrenerek ve bunları önlemeye yönelik stratejiler uygulayarak sınav gününde performansınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz. Bu blog yazısında SAT matematiğinde aptalca hataların nasıl fark edileceğini ve nasıl yapılmayacağını tartışacağız. Odaklanmanıza ve doğru kalmanıza yardımcı olacak çalışma ipuçlarını ve test çözme ipuçlarını da paylaşacağız.

SAT Hazırlığı Sırasında Hatalardan Kaçının

SAT sınavına hazırlanırken iyi alışkanlıklar edinirseniz, bunlar sınav gününde dikkatsizce yapılan hataları en aza indirmeye yardımcı olacak yerleşik davranışlar olacaktır. Öyleyse kaçınılması gereken bazı yaygın hatalara ve uygulanması gereken iyi alışkanlıklara bakalım.

Hazırlık İpucu 1: Gelişigüzel Çalışmak Asla İşe Yaramaz

15 yılı aşkın süredir SAT öğrencilerine özel ders ve koçluk yaptığım dönemde, fark ettiğim yaygın bir yanılgı, öğrencilerin bir SAT kitabı alıp bu kitaptan rastgele SAT matematik sorularını yanıtlayarak matematik bölümlerine hazırlanabilecekleridir. Bu öğrenciler birçok hata yapma ve istedikleri puanların altında puan alma eğilimindedirler. Neden? Çünkü SAT matematiğini etkili bir şekilde öğrenmek için sağlam bir çalışma planına sahip olmanız gerekir. Gelişigüzel çalışmak asla işe yaramaz!
Zaten SAT sınavına çalışıyorsanız, eminim öğrenilecek tonlarca materyal olduğunu fark etmişsinizdir. Testte nispeten az sayıda matematik sorusu vardır, ancak sizi şimdiye kadar çalıştığınız hemen hemen her matematik konusunda (ve çalışmadığınız birkaç konuda!) test edebilirler. 

Bu nedenle, SAT matematiğinde mümkün olduğunca “kaya gibi sağlam” olmak istiyorsunuz. Bu nedenle, her seferinde yalnızca bir konuyu öğrenmeye odaklandığınız güncel bir çalışma stratejisi kullanmak iyi bir fikirdir. Bu stratejiyi kullanarak her SAT matematik konusunu ayrı ayrı çözecek ve öğrenmeniz gereken her konuyu öğrendiğinizden emin olacaksınız.SAT sınavına hazırlanırken her matematik konusunu derinlemesine incelerseniz herhangi bir SAT sorusunda test edilen kavramı daha kolay tanımlayabilirsiniz. Dahası, SAT hazırlığınız sırasında bu kavramı derinlemesine ele almış olan kas hafızanız devreye girecektir. Bu, problemin üstesinden kolayca gelmenizi sağlayacaktır. Başka bir deyişle, iyi bildiğiniz bir konuda dikkatsizce hata yapma olasılığınız çok düşüktür!

Hazırlık İpucu 2: Karma Konulu Problem Setlerini Kullanarak Pratik Yapın

Her seferinde bir konuda uzmanlaşmaya odaklandığımız güncel öğrenmenin gücünü az önce tartıştık. Ancak SAT matematik pratiği yaparken karma pratik soru setlerini tamamlamayı unutmamalıyız.
Unutmayın, sınav gününde tek bir konunun arka arkaya sorularını görmeyeceksiniz. Birbiri ardına çeşitli konularda sorular göreceksiniz. Örneğin, bir grafik fonksiyonu sorusunun ardından bir aralık sorusunun ve ardından denklem sistemleriyle ilgili bir sorunun geldiğini görebilirsiniz. 

Dolayısıyla, eğer böyle bir soru karışımına hazırlıklı değilseniz, kafanız karışabilir ve bu da aptalca hatalar yapmanıza yol açabilir.
Bu nedenle, çalışma planınız üzerinde çalışırken, çalışma rutininize karışık problem setlerini dahil edin (tıpkı öğrencilerimizin online SAT hazırlık kursumuzda yaptığı gibi ). Bunu yapmak, soruları daha doğru yanıtlamanıza yardımcı olacak ve çeşitli konulardaki SAT matematik problemlerini arka arkaya yanıtlamanın ofiste sıradan bir gün gibi geçmesini sağlayacaktır!

Hazırlık İpucu 3: En Az Beş Resmi SAT Deneme Sınavına Girin

Karışık problem setleri önemli olmakla birlikte, deneme sınavlarına girmek de oldukça önemlidir çünkü deneme sınavları sizi sınav gününün zorluklarına hazırlayacaktır. Tahmin edebileceğiniz gibi, gerçek SAT’ınıza giden herhangi bir deneme sınavına girmediyseniz, o zaman sınav gününün rahatsızlığının sizi sınav boyunca aptalca hatalar yapacağınız bir noktaya sürüklemesi muhtemeldir.

Dolayısıyla bu senaryoyu önlemek için hazırlığınızın sonunda SAT deneme sınavlarına girmelisiniz. College Board artık toplam 4 uygulama sınavı sunuyor. Kendi kaynaklarını kullanarak En az beş tane alabilirsen harika bir noktada olmalısın.

Bu deneme sınavlarına girerek gerçek SAT sınavına girmenin nasıl bir his olduğunu görebileceksiniz. Bu uygulama sinirleri ve gerginlikleri azaltmalı ve böylece aptalca hatalar yapmaktan kaçınmak için sizi en iyi kafa boşluğunda tutmalıdır.

Hazırlık İpucu 4: Önemli Formülleri ve Kavramları Ezberleyin

Tartıştığımız ortak temalardan biri, sınav gününün zorluklarına hazır olmanın sakin kalmanıza ve SAT sınavına girerken hatalarınızı azaltmanıza yardımcı olacağıdır. Yani kendinize yapabileceğiniz bir diğer iyilik de önemli matematik formüllerini ve kavramlarını ezberlemektir. İkinci dereceden formülü test eden bir soru gördüğünüzü hayal edin. Bu formülü hatırlamak için enerji harcamak yerine kolayca hatırlamak güzel olmaz mıydı? Peki ya sizi 30-60-90 dik üçgeninde test eden bir soruya ne dersiniz? Kenarların x : x kök3 : 2x oranına sahip olduğunu zahmetsizce fark etmek sizin için çok büyük olacaktır. Elbette bir formülü ezberlemiş olmanız hata yapmayacağınız anlamına gelmez. Ancak kendinize zihinsel olarak ne kadar baskı uygularsanız hata yapmaya o kadar yatkın olursunuz. Yani bir şey size kolay gelmediğinde güveninizi kaybedebilir veya dikkatiniz dağılabilir. Bu durum dikkatsiz problem çözme hatalarına yol açabilir. Tersine, ihtiyacınız olan herhangi bir formülü kolayca hatırlarsanız, daha az baskı hissedersiniz ve SAT matematiğinde daha zahmetsizce ilerlersiniz.<

Ezberlemek için Bilgi Kartlarını Kullanın

Bilgi kartları önemli kavramları ezberlemenin harika bir yoludur. Hedef Test Hazırlığı kursunda bir dizi matematik bilgi kartı sağlıyoruz, ancak aynı zamanda öğrencileri kendi kartlarını da eklemeye teşvik ediyoruz. Bir doğrunun eğim-kesme noktasından kareyi tamamlama adımlarına kadar istediğiniz her şeyi bir bilgi kartına koyabilirsiniz.>Bu nedenle, ezberlemeniz gereken tüm matematik formüllerini ve kavramlarını bilgi kartlarına alın ve kartlarınızı her gün inceleyin. Bunu yapmak SAT matematik becerilerinizi geliştirmenize ve sınav gününde zihninizi rahatlatmanıza yardımcı olacaktır. Ne kadar iyi hissederseniz o kadar iyi performans gösterirsiniz ve o kadar az hata yaparsınız!

Hazırlık İpucu 5: Hata Günlüğü Kullanın

Şu ana kadar kendinizi aptalca hatalar yapmaktan alıkoymanın yollarını tartıştık. Ancak ne kadar denerseniz deneyin, aptalca hatalar meydana gelecektir! Bu nedenle, bu hataları takip edip düzeltecek ve gelecekte tekrarlanmalarını önleyecek bir yola sahip olmak önemlidir.

SAT sınavına hazırlanan birçok öğrenci, hata günlüğü oluşturmanın doğruluklarını artırmaya yardımcı olduğunu fark eder. Bir hata günlüğü onlara gerçek zamanlı hata analizi sağlar. Hata günlüğü, yanlış formülün kullanılması, yanlış değişkenin çözülmesi, aritmetik hata yapılması veya bir problemin gözden kaçırılmasının diğer birçok nedeni gibi hataların izlenmesine yardımcı olur.

“El ile” bir hata günlüğü oluşturabilseniz de, yerleşik hata günlüğüne sahip bir kurs kullanmak daha verimlidir. Örneğin biz derslerimizde öğrencilerin herhangi bir yanlış soruyu hata kayıtlarına eklemelerini ve uygun şekilde kategorize etmelerini kolaylaştırıyoruz. Böylece öğrenciler yapılan hataları ve bu hataların nedenlerini daha iyi anlayabilirler.

Dolayısıyla, ister önceden hazırlanmış bir hata günlüğü ister manuel bir hata günlüğü kullanın, aptalca bir hata yapma olasılığını azaltmak için yapabileceğiniz en güçlü şeylerden biri, yapma eğiliminde olduğunuz hataların farkına varmaktır.

Dijital SAT kursu

SON BLOG YAZILARI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir